Katso uutiset

30.09.19

1.10.2019 muutos vaurioituneena korjattavaksi myytävien ajoneuvojen myyntitapaan

Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy myy vakuutusyhtiöiden lunastamia ajoneuvoja. Ajoneuvo voi päätyä lunastukseen esimerkiksi ajoneuvon jäätyä kateisiin varkauden vuoksi tai korjauksen ollessa kannattamatonta vaurioiden määrän vuoksi.

1.10.2019 alkaen kaikkiin vaurioituneina liikennekäytöstä poistettuihin ajoneuvoihin liittyvää lisätietoa merkitään Traficomin ajoneuvotietojärjestelmään vaurioon liittyvänä teknisenä lisätietona (viretietomerkintä).

Korjausta suorittava henkilö tai yritys on vastuussa korjauksen suorittamisesta niin huolellisesti, että ajoneuvon käyttöominaisuudet ja kolariturvallisuus korjauksen jälkeen ovat ajoneuvon valmistajan suunnittelemalla tasolla. 

Lähtökohta vaurioituneen ajoneuvon korjauksessa on korjaustyön tekeminen ajoneuvon valmistajan korjausohjeiden mukaisesti.

Rekisteröintikatsastukseen on hyvä ottaa korjaustyöstä mukaan seuraavia asiakirjoja:

 

• 4-pyörämittauspöytäkirja, jos akselistojen ja ohjauksen osia on vaihdettu

 

• korin mittauspöytäkirjat, jos korin vetotöitä on tehty tai turvakorin osia on vaihdettu

 

• ostokuitit vaihdetuista turvavarusteista, jos turvalaitteita on vaihdettu

 

• valmistajan korjausohjeet liitostavoista (mm. suurlujuusteräs ja alumiini rakenteissa), osien vaihdosta dokumentit (kuvat) kuinka liitokset on tehty.

 

Suosittelemme, että korjaustyön suorittaja selvittää ajoneuvon rekisteröintikatsastuksessa tarvittavat asiakirjat rekisteröintikatsastajalta ennen korjaustyön aloittamista.