Katso uutiset

30.09.19

Ajoneuvon vauriokuvat ja vauriomerkinnät

Ostaja pyytää lunastetun ajoneuvon vauriokuvat suoraan SVT:ltä svtmyynti@svt.fi. Tunnisteena on rekisteritunnus. Pyynnössä tulee olla katsastajan/katsastuskonttorin sähköpostiosoite jonne SVT myynti toimittaa vauriokuvat.

Traficomin ajoneuvotietoihin kirjatut ns. viretiedot ovat informatiivisia teknisiä tietoja, ja perustuvat vakuutusyhtiön saamiin tietoihin. Merkinnät eivät kuvaa täydellisesti kaikkia korjaustarpeita, ja ajoneuvon korjaus saattaa edellyttää muitakin korjaustoimenpiteitä kuin ne, joihin viretiedoissa viitataan. Merkinnät eivät myöskään estä katsastusviranomaisia vaatimasta rekisteröintikatsastuksen yhteydessä myös muunlaisia selvityksiä ja tositteita kuin tässä on mainittu.

Ajoneuvot, joissa ei ole viretietomerkintää, voivat vaurioiden osalta edellyttää täysin vastaavia tai jopa laajempia korjaus- ja mittaustöitä, kuin ne ajoneuvot, joihin viremerkintöjä on kirjattu.

Suosittelemme, että korjaustyön suorittaja selvittää ajoneuvon rekisteröintikatsastuksessa tarvittavat asiakirjat rekisteröintikatsastajalta