Ostajan opas

Yleistä

Voidakseen ostaa tuotteita verkkokaupasta käyttäjän tulee rekisteröityä verkkokaupan asiakkaaksi. Rekisteröityminen vaatii vahvan tunnistautumisen.

Hinnan pudotus

Tuotteet ovat verkkokaupassa myynnissä nk. käänteisellä huutokaupalla eli tuotteiden hintoja pudotetaan kunnes tuotteelle löytyy ostaja. Hintojen pudostustahti ja -summa vaihtelee tuotteen mukaan.

Tuotteisiin on mahdollista jättää hintavahti, joilloin käyttäjä saa ilmoittamaansa sähköpostiin ilmoituksen kun hinta on pudonnut annettuun summaan tai sen alle.

Tuotteen ostaminen ja maksaminen

Tuotteita voi ostaa vain sisään kirjautunut SVT:n hyväksymä käyttäjä. Tuotteet on pääosin maksettava heti oston yhteydessä ulkoisen maksupalvelun kautta yleensä verkkopankkimaksulla tai pankki- tai luottokortilla. Maksuvaihtoehdot saattavat vaihdella tuotekohtaisesti.

Yksityishenkilön tekemässä kaupassa on myyntiehtojen mukainen 14 vuorokauden kaupanpurkuoikeus.

Tuotteita ei ole mahdollista nähdä paikanpäällä ennen ostoa.

Palvelumaksumme on 1.3.2022 alkaen 62 euroa. Palvelumaksu tulee maksettavaksi tuotteiden ostohinnan päälle ja se veloitetaan oston yhteydessä.

Myös "vihreiden papereiden" eli rekisteröintipapereiden noudosta veloitettava maksu on 1.3.2022 alkaen 62 euroa. Vihreiden papereiden noudosta laskutetaan erikseen.

Hybridi- ja sähköajoneuvot

Ajoneuvon ollessa hybridi- tai sähköajoneuvo, ostajan on varmistettava, että ajoneuvo on tehty jännitteettömäksi ja huomioitava seuraavat asiat:

  • Hybridi- ja sähköajoneuvoja huoltavissa tai korjaavissa yrityksissä tulee olla henkilö, jolla on sähkötyöturvallisuuden rajoitettu S3 – pätevyys.
  • Kaikilla hybridi- ja sähköajoneuvoja huoltavilla ja korjaavilla henkilöillä tulee olla SFS 6002 – standardin mukainen pätevyys.
  • Hybridi- ja sähköajoneuvot on varustettu korkeajännitejärjestelmällä. Ajoneuvon korjaus suoritettava valmistajan ohjeiden mukaisesti. Korjaus saattaa edellyttää ajoakun uusintaa.

 

Tutustu verkkokaupan myyntiehtoihin ennen tuotteen ostamista!